Bioinformaatioteknologia on Aalto-yliopiston hakukohde, joka johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon. Koulutusohjelma on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet soveltamaan monipuolista teknologiaosaamista bio- ja terveysalan käytännön ratkaisuihin.
Diplomi-insinöörin tutkinto on viiden vuoden tutkinto. Se koostuu kandidaattivaiheesta, joka kestää kolme vuotta, ja maisterivaiheesta, joka kestää kaksi vuotta.
Kandidaattivaiheen opinnot koostuvat ennalta määrätyistä perus- ja pääaineopinnoista, sekä sivuaineesta ja vapaavalintaisista opinnoista. Sivuaine on vapaasti valittava yhtenäinen kokonaisuus, kun taas vapaavalintaisiin opintoihin voi valita mitä tahansa kursseja; näillä voit muokata tutkintoa omanlaiseksesi.
Bioinformaatioteknologian maisteriohjelmaan Life Science Technologies kuuluu kuusi pääainevaihtoehtoa. Voit tähdätä tiettyyn pääaineeseen ja suunnata opintojasi sen mukaisesti jo kandidaattivaiheessa. Maisteritutkinto päättyy diplomityön kirjoittamiseen.
Bioinformaatioteknologiaa, kuten muitakin Aallon teknillisiä aloja, voi päästä opiskelemaan jollain seuraavista tavoista:
Todistusvalinta
Voit saada opiskelupaikan pelkän ylioppilastodistuksen perusteella. Voimassa olevat kynnysehdot ja alkupisteiden laskentatavan löydät DIA-yhteisvalinnan sivuilta.
Pääsykokeilla
Opiskelupaikan voi saada pääsykokeiden avulla joko pelkillä pääsykoepisteillä tai pääsykoepisteiden ja ylioppilaskokeesta saatavien alkupisteiden perusteella. Vaadittavat kokeet, kokeiden aihealueet, suoritusajat ja -paikat löydät dia.fi -sivustolta.
Avoin väylä
Avoimen yliopiston kevätväylä -opintojen perusteella opiskelijalla on mahdollisuus saada opikelupaikka ilman pääsykoetta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Avoimen väylän suorittaminen vaatii täysipäiväistä opiskelua koko kevään ajan vaadittavien opintopisteiden ja keskiarvon saavuttamiseksi. Lisää tietoa löydät avoimen yliopiston sivuilta.
Lisäinfoa hakemisesta
Onneksi olkoon! Muistathan vastaanottaa opiskelupaikkasi määräajassa. Kaiken tarvittavan tiedon opiskelun aloittamiseen liittyen saat sinulle toimitettavasta Inkubion Fuksioppaasta. Tietoa löydät myös “Fukseille” -sivustolta.