Teekkarius

 

Fuksipisteet

Fuksipisteet, mikä ihana tekosyy! Tie fuksista teekkariksi ei ole pitkä ja kivinen vaan yksi elämän parhaista reissuista! Ansaitakseen Wappuna (mikälisikäli sellainen järjestetään) lakin ja tullakseen teekkariksi, on fuksin osoitettava olevansa sen arvoinen. Tämä tapahtuu keräämällä fuksipisteitä. Pisteistä ei kannata ottaa stressiä, sillä niiden tarkoitus on tutustuttaa fuksit teekkarikulttuuriin ja perinteisiin, sekä tietenkin kiltaan ja toisiinsa. Pisteitä saakin miltei joka tapahtumasta, härdellistä ja jutskasta, ja niitä kertyykin lähes naurettavan helposti, melkein itsestään. Jokaisessa tapahtumassa ei tietenkään – mikäli opiskella tai nukkua aikoo – tarvitse käydä.

Lakin saamiseksi tulee teekkariksi aikovan kerätä fuksipistekorttiinsa vähintään 180 pistettä, minkä lisäksi jokaiseen moduuliin tulee kerätä vähintään sulkeissa oleva pistemäärä fuksipisteitä ja suorittaa pistekortin pakolliset kohdat: laulukoe, laulusanakoe, teekkarimuseokäynti, pääaine (hieman suurempi talkootyö), Apoptoosinakki (eli vuosijuhlissa avustaminen) sekä Wappuun (jos sellainen järjestetään) liittyvät myyttisen salaperäiset juhlallisuudet. Lisäksi jokaisen Wappuna (jos tämä järjestetään) lakkinsa halajavan on suoritettava vähintään 10 opintopistettä lukuvuoden aikana.

Pisteitä saavat antaa fuksikapteenin ja ISOvastaavan lisäksi Inkubion hallituslaiset sekä kaikkien kiltojen fuksikapteenit ja fuksimajuri.

Teekkaritutkintoaan voi laajentaa suorittamalla teekkariuden jatkotutkintoja, eli fuksilisensiaatin ja -tohtorin tutkinnot. Fuksilisensiaatin tutkintoon vaaditaan vähintään 450 fuksipistettä ja kaksi pääainetta raportteineen. Fuksitohtoriin vaaditaan vähintään 720 fuksipistettä, sekä kolme pääainetta raportteineen.

 

Haalarit

Haalarit ovat teekkarilakin ohella teekkarin yleinen tunnusmerkki, ja niitä kannetaankin suurella ylpeydellä. Jokaisella on täysi vapaus tehdä haalareistaan aivan omannäköisensä, ja niitä koristellaankin ahkerasti erilaisilla kangasmerkeillä, ylimääräisillä taskuilla, ylioppilaskunnan toimikunnissa toimimisesta saatavilla nyöreillä ja kaiken maailman härpäkkeillä.

Inkubion haalarit ovat väriltään punarusekat (kyllä, punarusekat, ei missään nimessä punaruskeat), ja niiden lahkeissa on valkoisia laikkuja merkkinä SIKistä irtaantumisesta. Lisäksi laikut muistuttavat lehmänlaikkuja, jotka voidaan yhdistää piirilevylogoomme. Jokainen inkubiitti ompelee laikkunsa itse.

Ennen Inkubion kiltautumista opiskelunsa aloittaneet käyttävät vielä valkoisia haalareita, joissa on mustia laikkuja. Yhdistyksen kokous päätti 17.4.2008 ottaa käyttöön punarusekat haalarit. Ensimmäiset omat fuksimme syksyllä 2008 saivatkin käyttöön nämä jokasään ajattomat asusteet.