Tapahtumat

Inkubio järjestää vuoden aikana jäsenilleen tapahtumia lähes viikoittain. Tapahtumia järjestetään sekä yksin että yhdessä muiden kiltojen kanssa. Killan tapahtumista löytyy sopivaa seuraa ja ajanviettoa jokaiselle: rankan bilettämisen lisäksi on mahdollista rentoutua saunailloissa, tai vaikkapa mitellä lautapelien merkeissä.

Tapahtumista tiedotetaan viikko- ja fuksimaileissa, seuraa siis sähköpostiasi. Tapahtumat päivitetään lisäksi killan tapahtumakalenteriin.

 

Sitsit

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa lauletaan sitsilauluja ja nautitaan yleensä kolmen ruokalajin illallinen. Usein juhlilla saattaa olla jokin teema tai aihe, joka heijastuu myös pukukoodiin. Muuten pukeudutaan normaalisti cocktailasuun tai tummaan pukuun. Sitseillä on myös laulamisen lisäksi ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä tai lyhyitä näytelmiä (Illan kulusta pitää yleensä huolen R.A.T.T.O. -seura isännistöineen ja emmännistöineen yhdessä lukkariston kanssa). Inkubiolla perinteikkäämmät sitsit ovat Wappusitsit, jotka järjestetään wapunaikaan huhtikuussa. Usein myös inkubiitit juhlivat pikkujoulusesongin aikaan Pikkujoulusitsejä.

 

Sillis

Sillis eli silliaamiainen on aamupäivästä alkava rentouttava tapahtuma. Se yleensä järjestetään jonkin suuremman juhlan jälkeisenä päivänä. Tarkoituksena on nauttia tarjolla olevaa ruokaa ja skumppaa sekä mahdollisesti saunoa ja pulahtaa paljussa. Sillikselle saavutaan rennossa asussa, joka voi olla mitä vain aamutakista haalareihin. Inkubiolla järjestetään muun muassa Wappusillis Wappusitsien jälkeisenä päivänä.

 

Saunaillat

Saunaillat ovat rentoja tapahtumia, missä on monesti saunan lisäksi tarjolla huokeaan hintaan purtavaa. Yleensä saunailloissa on myös jotain mukavaa ohjelmaa. Yksi esimerkki saunaillasta on perinteisesti ennen Fuksisitsejä järjestetty Laulusauna, missä fuksit voivat avata äänihuuliaan ensimmäisiä sitsejään varten.

 

Apoptoosi

Vuosijuhla on killan vuoden juhlavin ja hienoin tapahtuma, jota vietetään kevättalvella. Vuosijuhla on iltapukujuhla, jossa miehillä on asuna tumma puku tai frakki ja naisilla pitkä iltapuku. Lisäksi käytössä ovat akateemiset kunniamerkit. Vuosijuhlien nimi, Apoptoosi, tarkoittaa ohjattua solukuolemaa, joka on osa normaalia solujen elinkaarta. Nimi Apoptoosi on peräisin jo vuodelta 2006, ja käyttöön nimi ehti vuonna 2007. Vuosijuhlia seuraa aina myös sillisaamiainen, Nekroosi. Nekroosi tarkoittaa hallitsematonta solukuolemaa esimerkiksi myrkytyksen vuoksi. Nekroosin nimi on niin ikään vuodelta 2006, jolloin eräs nimeltä mainitsemattoman yhdistyksen railakkaasti juhlinut edustaja pahoitteli, kuinka illan edetessä oli ilta ”lipsahtanut vähän nekroosin puolelle”.

Apoptoosi XVI:n sivut löytyvät osoitteesta: https://www.inkubio.fi/apoptoosi/

 

Biokeppana

Biokeppana on vuosittain järjestettävä Inkubion kotimaan keskipitkä excursiomatka. Matkan aikana käydään useammassakin yrityksessä yritysvierailuilla ja pidetään usein hauskaa myös ystävyysainejärjestöjen kanssa 2-3 päivää pitkän reissun varrella. Matkan sisältö sekä reitti ovat usein matkalle lähteville yllätys, mutta sisällöstä riittää kerrottavaa kotona joka kerta.

 

RekomBIOnaatio

RekomBIOnaatio eli Reko on bioteekkarien vuosittainen kokoontumistapahtuma, johon osallistuu Inkubion lisäksi Tampereen Bioner, Turun Nucleus sekä Oulun Olto. Tapahtuman järjestämispaikka vaihtelee syklisesti Tampereen, Turun ja Otaniemen välillä. Vuosittain isännöivä kilta, järjestää osallistujille mitä mieleenpainuvinta ohjelmaa. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi yritysvierailuja, sitsejä, suunnistuksia, saunailtoja, juhlia ja etenkin uusiin ihmisiin tutustumista. Ilmottautumisessa tulee olla nopea, mikäli mielii mukaan, sillä paikat täyttyvät nopeasti!

 

Meioosi

Inkubion fuksit järjestävät vuosittain alkukevään parhaat bileet, Meioosin. Tunnusomaista Meioosille ovat omaperäinen teema sekä UV-valot.

 

Muita tapahtumia

Inkubiolla järjestetään vuodesta riippuen myös kourallinen muita tapahtumia. Esimerkkejä näistä ovat yhteislähdöt kulttuuritapahtumiin, kuten balettiin, urheilulajikokeilut ja muut urheilutapahtumat, viinimaistelut sekä bileet. Tällaisten pienempien tapahtumien määrä ja muoto vaihtelee paljonkin vuosittain. Monia näitä tapahtumia järjestävät itsenäisesti toimivat toimihenkilöt, kuten kulttuuri- ja urheiluvastaavat.