Inkubio
1. Kevään toimarikähmyt
2. Inkubion hallituksen tiedote koronavirukseen liittyen
3. Inkubion discord-kanava
4. Inkubion vaihto-opintokysely
5. Inkubion linkkipankki
6. Terveisiä hallitukselta!
Opintoasiaa
7. Kesäopintotarjonta 2020
8. Sähkötekniikan kandidaattiohjelman opetussuunnitelma 2020-2022
AYY
9. Karanteenikivaa
10. All to X
11. Museokysely yksityishenkilöille!
Other
12. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin
1. Kevään toimarikähmyt

Kevään toimarikähmyt ovat nyt auki! Vaikka kevät on kohdellut kaltoin meitä kaikkia, on nyt kuitenkin aika kääntää katseet eteenpäin ja kähmytä Apoptoositoimikunta XVII! Lähde siis innolla mukaan järjestämään ensi kevään huippumahtavaa vuosijuhlaamme! Lisätietoa vuosijuhlien järjestämisestä voi kysellä vanhoilta toimikuntalaisilta. Toki mikäli olet kiinnostunut muistakin toimarihommista, niihin voi myös hakea! Kähmytessä tärkeintä on into ja halu tehdä, ei se onko ainoa tai muiden mielestä paras hakija. Mikäli haluaa tehdä jotain killan eteen, ei hakemalla menetä mitään! Voit kähmytä osoitteessa https://www.inkubio.fi/kiltalaisille/hallinto/kahmyt/ 7.6. asti!

Apoptoositirehtööri
Apoptoositirehtöörin tehtävä on kunniallinen ja juhlallinen: killan vuosijuhlan järjestäminen. Tirehtööri(t) voivat toimia duona tai jopa triona, sillä vuosijuhlissa riittää valmisteltavaa. Tirehtöör(e)illä on päävastuu vuosijuhlista ja heidän tehtävänään on varmistaa, että kaikki juhliin liittyvä hoituu ajallaan. Juhlia ei kuitenkaan täydy järjestää yksin, vaan apuna on oma innokas toimikunta ja vuosijuhlaviikon aikana paljon fuksityövoimaa.

Apoptoositoimihenkilö
Apoptoositoimihenkilö toimii Apoptoositoimikunnassa yleisenä apukätenä ja ottaa hoitaakseen mitä milloinkin tarvitaan. Kähmyssä voi ilmaista mielenkiintonsa jotain tiettyä aihealuetta kohtaan, mutta kähmyä tehdessä ei ole vielä välttämätöntä tietää mitä haluaa toimikunnassa tehdä. Tässä muutamia esimerkkejä asioista, joita vuosijuhlia varten pitää tehdä: Tilojen hankkiminen, yrityssuhteiden kartoitus, visuaalisen ilmeen suunnittelu, cocktailtilaisuuden, pääjuhlan, jatkojen ja silliksen suunnittelu, kuljetukset ja paljon muuta!

Top

2. Inkubion hallituksen tiedote koronavirukseen liittyen

Hyvät kiltalaiset,

Inkubio seuraa AYYn ja Aallon linjauksia kiltatoiminnan järjestämisen suhteen. Ensisijaisesti tämä koskee tapahtumia ja kokoontumisia kiltatoiminnan puitteissa.

Killan kaikki tapahtumat on peruttu ainakin 31.5. asti ja myös kiltahuone pysyy suljettuna.

Hallitus tiedottaa tilanteen edetessä killan sähköpostilistalla ja Maikki kertoo -Telegram-kanavalla.

Poikkeusajan viestinnästä vastaavat varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja. Kaikki kysymykset toivotaan osoitettavan suoraan heille.

Terveisin,

Inkubion hallitus


Yhteyshenkilöt:

Emil Sievinen
@mieluumminkuinhyvin
+358 40 078 1213
emil.sievinen@aalto.fi

Ilmari Lehtinen
@ilmarilehtinen
+358 50 320 4279
ilmari.lehtinen@aalto.fi


Aallon linjaus: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta

AYY:n linjaus: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-ehkaisee-koronaviruksen-leviamista-muutoksia-aukioloaikoihin-ja

Top

3. Inkubion discord-kanava

Kiltiksen käyttöä ja fyysisiä kontakteja muiden ihmisten kanssa tulisi välttää, mutta kaverin ääntä tuli tosi ikävä? Kurkkaa Inkubion discord-kanava: https://discord.gg/MUSmz9e

Jos ei ole tuttu, niin kyseessä on teksti- ja puhekanavasovellus, johon ei välttämättä tarvitse edes tehdä tunnuksia. Inkubion "serveriltä" löytyy sekä yleinen keskustelukanava "Kiltis" sekä myös voice chatteja esim etäkokoustelua ja pelailua varten.

Top

4. Inkubion vaihto-opintokysely

Hei vaihdossa ollut kiltalainen!

Opintotoimikunta on koostamassa Inkubion nettisivuille vaihto-opasta, jossa tullaan esittelemään inkubiittien suosimia vaihtokohteita. Opasta varten keräämme nyt kokemuksia vaihdossa olleilta opiskelijoilta. Sinulla on nyt oiva mahdollisuus auttaa vaihtohaun kanssa pähkäileviä inkubiitteja. Vastaa kyselyyn ja kerro omista kokemuksistasi!

Linkki: https://forms.gle/sCmkUmQMdwEBabuu8

Top

5. Inkubion linkkipankki

Enää ei tarvitse kahlailla läpi viestihistorioiden liittymislinkkejä etsien, vaan killan kanavien linkit löytyvät nyt esimerkiksi tiedotuskanavan kuvauksesta!

Linkkipankki löytyy osoitteesta https://tinyurl.com/linkkipankki

Mikäli olet itse ryhmässä, tai haluat perustaa ryhmän, joka keskittyy pääosin tietyn aiheen ympärille, voit jakaa ryhmäsi osaksi linkkipankkia! Oli kyseessä sitten videopeli-, liikunta- tai kirjallisuusryhmä, johon haluat uusia hengenheimolaisia, laita maililla ryhmän nimi sekä lyhyt kuvaus osoitteeseen tiedotus@inkubio.fi

Top

6. Terveisiä hallitukselta!

19:ssä kokouksessa vieraili AYY:n hallituskummi Joel Himanen, jonka kanssa keskusteltiin muun muassa etäwapun fiiliksistä sekä kuultiin AYY:n tämänhetkisiä kuulumisia. Lisäksi kuultiin ELEC-kiltalounaan asioista, kevään kähmyjen aukeamisesta, Inkubion yrityskortista sekä sähköisestä kuluanomuksesta.

https://www.inkubio.fi/wp-content/uploads/dokumentit/2020/pk2020-19/pk2020-19.pdf

Top

7. Kesäopintotarjonta 2020

Yliopisto järjestää tulevana kesänä tavallista enemmän kesäopetusta. Mukana on myös monia BIOn pääainekursseja ja kiltalaisten suosimien sivuaineiden kursseja. Tästä vuodesta alkaen myös suuri osa Aalto-yliopiston avoimen yliopiston tarjonnasta on tutkinto-opiskelijoille maksutonta.

Kurssilistaus löytyy osoitteesta:
https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=1181567

Lisäksi kannattaa tsekata SCIn keräämä listaus suositelluista online-kursseista (HUOM! Varmista, että kurssi voidaan hyväksilukea tutkintoosi): https://into.aalto.fi/display/enuutiset/Recommended+online+courses+for+SCI+Students+I+Suositeltavia+verkkokursseja+SCI-opiskelijoille

Top

8. Sähkötekniikan kandidaattiohjelman opetussuunnitelma 2020-2022

Sähkötekniikan kandidaattiohjelman opetussuunnitelma syksyllä alkavalle kaksivuotiselle opetussuunnitelmakaudelle on julkaistu Intossa. Ennen vuotta 2020 aloittaneet opiskelijat voivat halutessaan siirtyä noudattamaan uutta opetussuunnitelmaa.

Uudessa opetussuunnitelmassa tulee merkittäviä muutoksia bioinformaatioteknologian pääaineeseen. Pääaineen koko kasvaa 70 opintopisteeseen ja pääaineen sisälle tulee valinnaisuutta, joka parantaa erikoistumismahdollisuuksia jo kandivaiheessa. Mukana on myös kokonaan uusia kursseja. Uusi opetussuunnitelma pohjautuu Inkubion opintotoimikunnan viime vuonna tekemään ehdotukseen ja killan opintosektori on ollut aktiivisesti mukana työstämässä BioIT-pääaineen päivitystä.

Ohjelman yhteisiin perusopintoihin ei tule muutoksia nykyiseen opetussuunnitelmaan nähden.

Uusi pääaine on nähtävissä täällä: https://into.aalto.fi/display/fikandelec/Bioinformaatioteknologia+2020-2022

Top

9. Karanteenikivaa

-- In English below -- På Svenska nedan --

Yhteisöjaosto Aava haastaa Aallon opiskelijoita suorittamaan erilaisia hauskoja tehtäviä poikkeustilanteen aikana Karanteenikivaa-tapahtuman muodossa. Voisitteko ystävällisesti tiedottaa jäsenistöllenne tapahtumasta?

--

Haasteellisista ajoista huolimatta yhteisöjaosto Aava pyrkii parhaansa mukaan ylläpitämään Aalto-henkeä, tällä kertaa erilaisten haasteiden muodossa! Julkaisemme uuden haasteen Facebookissa ja Telegramissa (https://t.me/karanteenikivaa) joka maanantai ja perjantai. Sen lisäksi, että ne tuovat piristystä arkeen ja täytettä tyhjään kalenteriin, haasteiden suorittamisesta on luvassa eeppisen hienoja haalarimerkkejä!😎Pidetään huolta toisistamme💜

Merkkejä suorituksista saa seuraavasti:
⭐ 2 suoritettua haastetta - perusmerkki
⭐ Vähintään 50 % haasteista suoritettu - supermerkki

Noudatamme haasteita suorittaessa thl:n viimeisimpiä ohjeita, ja vältetään kokoontumista. Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

MITÄ: Karanteenikivaa
MISSÄ: Siellä missä sinäkin
MILLOIN: Niin kauan kuin poikkeustilanne jatkuu
KENELLE: Kaikille Aallon opiskelijoille
MIKSI: Koska kyllä tästä selvitään! 👊
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

****

Community section Aava challenges students of Aalto to do different fun tasks during this epidemic. Could you please inform the members of your association about this event?

-----

In spite of the challenging times, community section Aava aims to do its best at sustaining Aalto spirit, this time in a form of various different challenges! We will publish a new challenge on Facebook and on Telegram(https://t.me/karanteenikivaa) every Monday and Friday. In addition to cheering up the weekdays and filling the empty calendar, there are epic overall badges for people who complete challenges!😎 Let’s take care of each other💜

You can get badges followingly:
⭐2 accomplished challenges - basic badge
⭐At least 50% of the challenges accomplished - super badge

We comply with THL’s latest instructions when accomplishing the challenges and avoid gatherings. More information:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

WHAT: Quarantine fun
WHERE: Where ever you live
WHEN: As long as this exceptional situation continues
TO WHOM: All the students of Aalto
WHY: Cause we can make it!👊
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

****

Trots utmanande tider sträver gemenskapssektionen Aava efter att uppehålla Aalto-andan i form av olika utmaningar! Vi publicerar en ny utmaning två gånger i veckan, varje måndag och fredag. Utmaningarna piggar upp vardagen, fyller i kalendern och därtill hjälper dig med att samla poäng för våra snygga halarmärke!😎Ta hand om varandra💜

Det finns två slags halarmärke:
⭐️ två utförda utmaningar - ordinär märke
⭐️ minst 50% utförda utmaningar - supermärke

När ni håller på med att utföra utmaningarna, borde ni inte samla er i grupper enligt THL. Mera information: https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19

VAD: Karantänpyssel
VAR: Var än du är
NÄR: Så länge som undantagstillstånd pågår
TILL VEM: Alla studeranden i Aalto
VARFÖR: För att vi klarar det här! 👊
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

Top

10. All to X

All to X on AYY10-juhlavuoden kunniaksi kehitetty yhteisöllinen sovellus. All to X:ssä voit postata kuvia ja ajatuksia elämästäsi Aalto-yhteisössä, päivittää Aalto-fiilistäsi ja löytää kaikki tapahtumat yhdestä paikasta. Covid-19-epidemian aikana sovelluksessa on ainoastaan etätapahtumia, joista saa pisteitä skannaamalla videoyhteydellä näytettävän QR-koodin tapahtumasta.

Olemalla aktiivinen sovelluksessa keräät samalla All to X-pisteitä itsellesi ja kotiyhdistyksillesi. Niita keräämällä osallistut All to X-pistekilpailuun, jossa parhaat käyttäjät ja yhdistykset saavat ilmaisen tilavuokran AYY:n kertavuokrattavaan tilaan. Kilpailu jatkuu aina AYY:n vuosijuhliin 12.9. asti. Löydät yhdistyskategoriat ja uusimman pistetilanteen All to X:n leaderboard-välilehdeltä.

Lisäksi keräämällä pisteitä olet mukana tekemässä hyvää! Kaikkien käyttäjien kokonaispisteet kartuttavat rahasummaa, jonka sponsorimme lahjoittaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle-ohjelmaan, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria, ja nyt koronakriisin aikana tukea on suunnattu erityisesti vähävaraisille lapsiperheille, joita kriisi koskettaa taloudellisesti.

Rekisteröidy mukaan Aalto-mailillasi osoitteessa https://alltox.ayy.fi. Sivu toimii selaimessa, mutta sen voi tallentaa sovellusikoniksi puhelimeen.

**

All to X is an application developed to celebrate AYY’s 10th anniversary. You can post pictures and thoughts about your life in the Aalto community, update your daily Aalto vibe and find all the events in one platform. During the Covid-19 outbreak you can gain event points from remote events by scanning the QR-code shown with video connection.

By being active in All to X you will get All to X points for you and your home associations! This way you will automatically participate in All to X competitions, where the highest scoring users and associations will get a single free use of AYY's rental facility. The competition continues until AYY’s annual ball on 12.9. You will find the association categories in the leaderboard tab in All to X.

In addition to that, by gaining points you can contribute to charity! The total points of all users increase the sum of money our sponsor will donate to Fuel for life -programme aimed to children at risk of social exclusion by Save the Children Finland’s. Currently the programme supports low income families with children who suffer from the economical effects of the Covid-19 crisis.

Register as a user with your Aalto mail at https://alltox.ayy.fi. You can save the web page as an application icon in your phone.

Top

11. Museokysely yksityishenkilöille!

Museon remontti on jatkunut jo pitkään ja vihdoin on tullut aika päästä itse asiaan, eli museon uuden ilmeen rakentamiseen. Museon tiloja on remontoitu paljon ja niin kuin itse museota, näyttelyiden sisältöä, museon tarkoitusta ja sen palveluita on edistetty suuresti. Haluamme luoda nykyaikaisen museon, joka palvelee ja edustaa koko Aalto-yhteisöä. Jotta museosta saataisiin koko Aalto-yhteisön museo, Museojaosto haluaisi kuulla kaikkien aaltolaisten ääntä: miltä Aalto-yhteisön mielestä museon ja sen uuden ilmeen tulisi näyttää. Museon tavoitteena on kertoa Aallon opiskelijoiden ja Aaltoa edeltävien yliopistojen opiskelijoiden historiaa, nykyaikaa ja tulevaisuutta sekä tuoda yhteen kaikki yhteisön jäsenet. Nyt onkin täydellinen hetki tuoda näitä asioita, ajatuksia ja toiveita näkyviin museoon konkreettisesti. Toivommekin, että mahdollisimman moni henkilö, olit sitten opiskelija, alumni tai muuten vaan kiinnostunut opiskelijakulttuurista, vastaisi tähän kyselyyn. Jotta voisimme parhaiten edustaa koko yhteisöä, tarvitsemme yhteisön jäsenten ääntä kuuluviin, sillä juuri sinä olet se, mistä se koostuu. Ja näin pystymme parhaimmalla tavalla palvella yhteisön tarpeita ja edustaa kaikkia sen jäseniä. Toivomme vastauksia lomakkeeseen klo 23.59 28.6.2020 mennessä. (Kyselyn voi täyttää suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi)

Linkki lomakkeeseen: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8geifPfbw90M9HvM2u8w2KXvhUQVg4UzNMOUYyVTFIRE1XSEFYQ0UyN09GUC4u
Museon tiedote: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunnan-uudistuneessa-museossa-paasee-vierailemaan-syksylla

Top

12. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa myös opiskelijoiden kesätöihin. Ylläpidämme tällä sivulla usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen aiheeseen.
https://lehti.tek.fi/opiskelijat/koronavirustilanteen-vaikutus-opiskelijoiden-kesatoihin

TopMitä Kukka teki matematiikan tunnilla?

-Laventeli

Iida Lähdekorpi
Inkubio ry, Tiedotusmestari
tiedotus@inkubio.fi
+358 44 9743816
http://www.inkubio.fi/ https://www.facebook.com/inkubio/ https://twitter.com/inkubio https://www.instagram.com/inkubio https://www.linkedin.com/groups/8533430