Bioteekkari on proaktiivinen ongelmanratkaisija, jolla on vahva tietotaito sekä kaikista insinööritieteistä että molekyyli- solu-, ja yksilötason biologiasta.
BioIT-opiskelijat työllistyvät opintojen aikana ja jälkeen monipuolisesti eri tekniikan aloille. Kuvantamislaitteiden suunnittelijoista koodareihin, solubiologeista käytettävyyskonsultteihin, data scientisteistä radioteknologian tutkijoihin; Inkubion jäsenistöstä löytyy osaajia joka alalle.
Biosensingissä yhdistyy teoreettinen ja käytännöllinen osaaminen biosensorien ja biolääketieteellisten laitteiden suunnittelussa, tuotannossa ja karakterisoinnissa. Elektroniikan bioyhteensopivuus on avainasemassa.
Neurotieteilijät ratkovat suuria haasteita neurobiologisessa käytöksessä aina terveydentilasta sosiaalisiin interaktioihin. Innovaatioita kehittyy niin tutkimusmetodeissa kuin -instrumenteissakin.
Biosysteemien, biomateriaalien ja pienten orgaanisten molekyylien hallinta kulminoituu solujen uudelleenohjelmoimiseen, lääketieteellisesti aktiivisten molekyylien suunnitteluun ja uusien materiaalien syntetisointiin.
Lääketieteellisen tekniikan pääaine rakentuu vahvan fysiikan ja tekniikan osaamisen päälle mahdollistaen biologisten systeemien monitoroinnin, kuvantamisen, karakterisoinnin ja niihin vaikuttamisen.
Poikkitieteellinen Complex Systems rakentuu tilastollisesta fysiikasta, tietojenkäsittelytieteestä ja datatieteestä sekä sovelletusta matematiikasta. Näin ymmärretään suuria biologisia sekä teknologisia systeemejä.
Bioinformatiikan opiskelijat ovat ammattilaisia laskennallisessa systeemibiologiassa. Heidän työkalupakkiinsa kuuluvat mm. laskennalliset datatieteet sekä laskennallisten metodien ja mallien luonti.
Opiskelijayhteistyö tuo alamme yrityksiä näkyviin aivan eri tavalla kuin yleisluontoisempi näkyvyys ja viestintä. Tulevat Life Science -alan johtotähdet kuulevat monipuolisista uramahdollisuuksista ja muodostavat jo opiskeluaikana hyvän mielikuvan alamme toimijoista, joihin he tutustuvat arjessaan.
Killat, eli samaa alaa opiskelevien ainejärjestöt, ovat monelle opiskelijalle kuin perheyhteisöjä. Kilta tuntee alansa opiskelijat ja osaa räätälöidä yhteistyön ja näkyvyyden sellaiseksi, että se herättää kiltalaisten mielenkiinnon.
Inkubio on yksi Otaniemen tiiveimmistä ja aktiivisimmista killoista. Suunnittelemalla sopivat yhteistyötavat yhdessä varmistamme, että kiltalaiset ja alamme yritykset tutustuvat toisiinsa samassa välittömässä ja mutkattomassa ilmapiirissä. BioIT on vuosittain Suomen kolmen tasokkaimman tekniikan hakukohteen joukossa, joten killan kautta yhteistyökumppaneidemme viesti tavoittaa tulevat huippuosaajat.
Inkubio tarjoaa yhteistyökumppaneilleen Bio Partner -pakettia, jonka puitteissa alamme yritys pääsee tutustumaan jäsenistöön monipuolisissa tapahtumissa sekä saa jäsenistömme keskuudessa kattavaa näkyvyyttä. Bio Partnerit saavat myös parhaan näkyvyyden verkkosivuillamme sekä kiltahuoneen kunniataulussa.
Excursiomestari
Joni Rajala